Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsНай-малко 17 души бяха ранени в Лос Анджелис

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsНай-малко 17 души бяха ранени в Лос Анджелис
Коментари Харесай

17 са ранени, включително и полицаи, след взрива на камион с фойерверки в Лос Анджелис

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Най-малко 17 души бяха ранени в Лос Анджелис в сряда, откакто опитът за безвредна експлозия на големи ресурси от иззети фойерверки провокира неконтролирана детонация, която раздруса квартала.
Експлозията се е случила, след като по-рано полицията конфискува над 23000 кг ръчно направени фойерверки. Запасът беше претрупан в транспортно средство за бомби, когато се е взривил.

Началникът на полицията в Лос Анджелис Майкъл Мур сподели пред публицисти, че най-малко 17 души са ранени, в това число девет служители на реда и сътрудник от Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви.

Местните медии и най-малко един инцидентен наблюдаващ снимаха случая на видео, показвайки бронирана кутия, съдържаща фойерверките при нейното изригване, унищожавайки както контейнера, по този начин и бордовия камион, който го превозвал. Взривът е развалил здания и няколко коли, които са били паркирани наоколо.

Мур сподели, че полицията е взривила фойерверките, вярвайки, че кутията ще може да задържи детонацията, само че е имало „ цялостен пагубен отвод на това ограничаващо средство “. Мур добави, че служителите на реда са спазвали всички нужни протоколи и сега не знаят за какво детонацията се е осъществила по този метод.

Фойерверките са конфискувани от 27-годишен мъж, упрекнат, че е донесъл експлозивите от щата, с цел да ги препродаде за уикенда за Деня на независимостта. Заподозреният е упрекнат в владеене на разрушително устройство и може да бъде изправен пред спомагателни обвинявания за основаване на заплаха аз живота на дете, защото 10-годишният му брат живее с него, сподели Мур, представен от локалните медии. 

 

WATCH: Sky9 was overhead when police attempted to detonate a stash of illegal fireworks that ended in an explosion in the 700 block of East 27th Street in South L.A.
— CBS Los Angeles (@CBSLA)
Video: The moment a truck carrying illegal fireworks, which was confiscated by the LAPD, exploded in South Los Angeles. At least 9 people were injured and multiple buildings were damaged.
— PM Breaking News (@PMBreakingNews)
Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР